Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Manta Dive Bungalows

Manta Dive Bungalows & Dive Center

Hoewel je voor de natuur onder water naar Gili reist, is er boven water ook genoeg te zien. Overdag is het warm en dan is alles rustig, maar vroeg in de ochtend is de natuur prachtig. De opkomende zon is net goud en je ziet allerlei aparte en zeldzame vogels. Je loopt in anderhalf uur het eiland rond, een goed begin van de dag. Ben je niet zo’n vroege vogel, dan is een wandeling bij zonsondergang een goed alternatief.

De sfeer op het eiland is erg relaxed. Er zijn geen auto’s, brommers of ander motorvoertuigen. Als je ergens naar toe wilt doe je dat lopend of je huurt voor een habbekrats een fiets. Je kunt ook met paard en wagen de boel gaan verkennen. Wel van te voren even een prijsafspraak maken zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Afdingen hoort er een beetje bij, maar mocht je een beetje een richtprijs willen hebben dan kun je ook de medewerkers van Manta Dive vragen wat redelijk is voor desbetreffende rit. Qua fietsen kun je een uur-, dag- of een weekprijs afspreken.

Kamers en moderne Bungalows

Manta Dive biedt 2 verblijf mogelijkheden, de traditionele Lumbung kamers en moderne bungalows. De 8 traditionele Lumbung kamers met zwembadzicht beschikken over airconditioning, warm water, mini bar, kluis, tv & dvd speler en WiFi. De 12 moderne bungalows hebben dezelfde faciliteiten als de traditionele Lumbung kamers maar zijn ruimer opgezet. De bungalows zijn in juli 2016 in gebruik genomen. De nachtprijs van een verblijf in een traditionele Lumbung kamer of moderne bungalow is gelijk aan elkaar.

De badkamers zijn bijzonder sfeervol gebouwd. Toilet en wastafel zijn overdekt, maar het douche gedeelte is onder de sterren hemel, wel met natuurstenen muren om je heen tegen de inkijk. Rondom de kamer en bungalows is een mooi aangelegde tuin. In juli 2016 is ook het nieuwe zwembad in gebruik genomen waar gasten van Manta Dive heerlijk kunnen relaxen. Voor de opleidingen zal gebruik worden gemaakt van het andere zwembad.

Activiteiten

Wat zeker een aanrader is, is een massage van de intussen bij de gasten van Manta Dive beroemde ‘Pak Ali’. Bij de receptie kun je een reservering maken.

Tussen de palmbomen achter de duikschool ligt het zwembad. De locatie geeft je de rust om de duikoefeningen uit te proberen en om tussentijds te zonnen op een van de ligbedden aan de rand van het bad. Mocht je een duik overslaan dan kun je ook van dit zonnedek en zwembad gebruik maken. Het zwembad zelf heeft een ‘poedel’ stukje van van zo’n 20 cm diep (met parasol) met aansluitend het ondiepe en diepe oefenbad. Na een nachtduik gaat er niets boven een duik in het warme zwembad water dat overdag nog zo ‘koel’ leek.

Wil je een dag je niet duiken dan kun je naar het strand gaan om te zonnen of te snorkelen. Wordt het je te warm, neem dan in één van de vele restaurantjes een verkoelend drankje. Slechts op een paar honderd meter ten noorden van de duikschool vind je daarvoor een perfecte plek aan het strand. Daarnaast is het mogelijk om de speedboat van Manta Dive te huren om te gaan waterskiën of een bezoekje te brengen aan Lombok.
Telefoon:
033 45 71 594