background image

Duikvakanties Kalimantan

Het grote eiland Borneo is verdeeld tussen twee landen; Maleisië met de provincies Sabah en Sarawak en Indonesië met de provincie Kalimantan. Kijk voor de Maleisische duikbestemmingen bij de bestemming Maleisië - Sabah.

De provincie Kalimantan is ongeveer 20 maal groter dan Nederland, maar is heel dun bevolkt. Dit komt onder andere omdat het eiland voor 65% uit regenwoud bestaat. Het regenwoud is bijna ondoordringbaar en heeft een rijke flora en fauna. Het verkeer gaat daarom meestal via de grote rivieren die het land doorkruisen. De bekendste rivier is de Mahakam rivier. In deze rivier leven zoetwater-dolfijnen, de enige soort zoetwater-dolfijnen ter wereld. De bevolking van Kalimantan is heel divers. In de kustgebieden wonen met name mensen uit andere delen van Indonesië. In de binnenlanden wonen diverse stammen die de verzamelnaam Dayak hebben gekregen. Vroeger waren dit koppensnellers, maar tegenwoordig komt dat niet meer voor. De Dayaks wonen in grote, op palen gebouwde “longhouses”. Deze woningen bieden vaak onderdak aan diverse families.

Voor de kust van de Indonesische hebben we een prachtige duiklocatie in de provincie Kalimantan gevonden; het eiland Nabucco.


Kalimantan bestemmingen

Nabucco Island Resort

Het Nabucco Island Resort is een klein en gemoedelijk resort, dat op een verantwoordelijke en ecologische manier gebouwd is. Mooie riffen, veel vis met o.a. haaien, jacks en natuurlijk manta's. Bezoek ook het kwallenmeer op Kakaban en Maratua.
Vanaf:€ 1686 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594