Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie The Oasis Resort

Het Oasis Hotel is een comfortabel duikers hotel, voor duikers die het prettig vinden in een wat rustiger hotel te verblijven. Het hotel ligt aan een lang strand ongeveer 20km ten noorden van Marsa Alam. De luchthaven van Marsa Alam ligt op 38 km ten zuiden van het hotel en de transfer duurt ongeveer 25 minuten. De transfer vanaf de luchthaven van Hurghada (270km ten noorden van het hotel) duurt ongeveer 3 uur.
Door de Nubische architectuur gaat het hotel volledig op in het landschap. Het hotel bestaat uit 60 chalets die rond het hoofdgebouw staan. Er is op deze manier een soort van Bedoeïenen dorp gecreëerd. Het Oasis Hotel kiest heel duidelijk voor een rustige sfeer, daarom is er in het hotel geen animatieteam, geen TV, geen radio en alleen een telefoon voor noodgevallen.

Faciliteiten van The Oasis

In het hoofdgebouw is naast de receptie ook een kleine winkel en de duikschool gevestigd. Het Oasis hotel heeft een groot en diep zwembad met een prachtig uitzicht op zee, wat natuurlijk lekker is om in te zwemmen, maar zeker ook zeer geschikt is om te leren duiken. Rond het zwembad staan zonnebedden en grote parasols om heerlijk te relaxen. In het Wellness en Spa Center kun je genieten van diverse ontspannende behandelingen en massages inclusief Reiki en reflexology. Natuurlijk kun je bij de receptie diverse excursies boeken.

De chalets

De 30 ruime chalets zijn gebouwd in de Nubische stijl en er is veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Er is veel aandacht besteed aan details zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van de chalets. Zowel de indeling als het kleurgebruik en het interieur is in elk chalet anders. Eén ding hebben de chalets wel gemeen en dat is het prachtige uitzicht over de zee vanaf het terras.
De chalets bestaan uit een slaapkamer en een ruime badkamer met douche (behalve chalet 23 want deze heeft een bad met uitzicht op zee!) en toilet. Het water wordt verwarmd door zonne-energie. De Nubische bouwstijl zorgt ervoor dat de chalets heerlijk koel blijven, maar voor een extra briesje zijn er plafondventilatoren in elke chalet. (Er wordt gewerkt aan airconditioning, maar dat is nog niet in elk chalet aanwezig.)Tevens zijn de deluxe chalets voorzien van een minibar. Er zijn Standaard en Deluxe chalets. De Deluxe chalets zijn ruimer en liggen dichter bij zee en hebben hierdoor ook een mooier uitzicht over het strand en de zee.
Telefoon:
033 45 71 594