background image

Duikvakanties Muscat

Muscat is de hoofdstad van Oman welke gelegen is aan de oostkust van het land bij de Golf van Oman. Muscat was sinds de 9de eeuw een belangrijke handelshaven voor schepen op weg naar Indië. Vanwege de authentieke havenstad met eeuwenoude forten, soukhs en bazaars heeft Muscat een uniek karakter. De vriendelijke bevolking van Muscat wordt gekenmerkt door de Arabische cultuur gecombineerd met westerse invloeden.

Tijdens je duikvakantie in Muscat en omgeving is een bezoek aan deze schitterende stad een leuke afwisseling met het duiken en dan ook zeer aan te raden. Je kunt excursies doen in het centrum van Muscat, de sultan Qaboes Moskee, Mutrah Corniche de boulevard langs de zee en de 2 forten boven de oude haven . Vergeet ook zeker de oude soukhs niet te bezoeken met de bijzondere handelswaren als diverse specerijen, goud handelaren en lokale stoffen. Onderhandelen over de prijs is hier een must!


Muscat bestemmingen

Sifawy Boutique Hotel

Het schitterende Sifawy Boutique Hotel is een 4 sterren hotel en ligt op 45 minuten rijden ten zuiden van de hoofdstad Muscat in de badplaats Jebel Sifah. Het ligt aan de Arabische zee met zijn turquoise water en witte stranden.
Vanaf:€ 1120 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594