Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Lembeh Dive Resort

Lembeh Dive Resort & Lembeh Dive Center

Na aankomst op de internationale luchthaven van Manado is het 1,5 uur rijden naar de pier in het havenstadje Bitung vanwaar je per boot in 10 minuten naar het Lembeh Resort gebracht wordt. De boottocht naar het Lembeh Resort geeft je gelijk al een goede indruk van de Lembeh Street. Het Lembeh Resort is gelegen halverwege Lembeh Island in een kleine baai met uitzicht over de Lembeh street en op het vaste land van noord Sulawesi met de kenmerkende Klabat Vulkaan. In de avond kun je hier genieten van een geweldige zonsondergang achter de vulkaan.

Het zwembad met ligbedden met handdoeken en parasols is gelegen op slechts enkele meters van de zee en bied een mooi uitzicht over de Lembeh street. Het personeel serveert hier graag je drankje.

14 ruime bungalows

De 14 ruime bungalows hebben elk een eigen balkon en een buiten badkamer. De meeste bungalows hebben een wijds uitzicht over de Lembeh. Bungalows 1 tot 6 zijn traditionele houten bungalows en kunnen met een 2-persoons bed of twee losse bedden gebruikt worden. Bungalows 1, 2, 5 en 6 zijn los staand en gelegen aan de linkerzijde van het resort. Bungalows 3A en 3B en 4A en 4B delen gezamenlijk een grote veranda. Deze cottages hebben een van de beste uitzichten over de baai van Manado met een geweldige ondergaande zon achter de Klabat vulkaan op het vaste land. Bungalow 7 is komen te vervallen omdat er in 2012 vier tuinbungalows zijn bijgebouwd. Deze tuinbungalows liggen dichtbij het restaurant en het duikcentrum en zijn omgeven door de tropische tuin. De vier tuinbungalows zijn in een blok van vier ondergebracht en zeer geschikt voor alleenreizende personen of stellen die wat voordeliger op het resort willen verblijven. De tuinbungalows zijn zowel van binnen als buiten van steen gebouwd en hebben een normale binnen badkamer.

Bungalows 8 t/m 12 zijn de cliff side bungalows, allen met een 2-persoons bed of twee losse bedden en zijn gelegen aan de rechterzijde van het resort. Deze bungalows zijn een stuk hoger gelegen en hebben een steil pad naar de bungalows. Hiervoor krijg je wel een van de beste uitzichten over de Lembeh Street met 's avonds weer een spectaculaire ondergaande zon.

Alle bungalows m.u.v. de tuinbungalows hebben een buiten badkamer en een ruime veranda met lekkere rotan stoelen met goede kussens. De kamers zijn ingericht met meubels gemaakt van lokale materialen, een mini bar, gratis koffie en thee en drinkwater. De kamers beschikken over airconditioning en een plafond ventilator. Een kleine kluis is eveneens aanwezig en voor de duikers met weinig kleding is er een was service. Föhns zijn verkrijgbaar bij de receptie. Wij vonden de kamers ruim van opzet en de veranda erg groot met veel privacy.

Restaurant

Het middelpunt van het resort is het hoger gelegen ronde restaurant waardoor je een mooi uitzicht hebt over de tuin, het zwembad en op de achtergrond de Lembeh Street. Het restaurant is geopend van 7 uur in de ochtend tot 22:30 in de avond voor het ontbijt, lunch en het diner.
Het ontbijt is een buffet van verschillende verse sappen, tropisch fruit, vleeswaren en kaas, wit en bruin brood, pannenkoeken, cornflakes met melk of yoghurt en diverse soorten zoete broodjes uit de oven. Tevens staan er verschillende westerse en Indonesische warme gerechten. Als dit nog niet genoeg is maakt de kok naar wens een omelet, gekookt ei of roerei voor je klaar.

De Lunch

De lunch bestaat ook uit een uitgebreid buffet en het restaurant serveert een a la carte diner met 4 gangen met zowel vlees, vis en vegetarische specialiteiten. Het buffet heeft westerse en Aziatische invloeden. Heb je dieetwensen laat het ons weten de chef is je graag behulpzaam hierbij. In het restaurant is er een uitgebreide bar waar je lekker kunt genieten van een goed glas wijn, een lekkere cocktail en een koud Bintang biertje. Dit is de perfecte plek om nog even na te praten over die fantastische duik die je gemaakt hebt.

Relaxen in de Spa

Na een lange dag duiken kan je jezelf lekker laten verwennen in de Spa. De spa is geopend van 2 uur in de middag tot half elf in de avond voor verschillende massages of reflexologie sessies.

Het Lembeh Resort is in 2015 door Tripadvisor uitgeroepen tot een van de 25 beste hotels in Indonesië, een echter topper dus in de Lembeh Street. Wegens renovatie is het resort gesloten van 11 januari 2016 tot en met 5 februari 2016.
Telefoon:
033 45 71 594