background image

Duikvakanties Malapascua

De Filippijnen zijn een groep van ruim zevenduizend eilanden. Deze eilanden hebben allemaal iets anders te bieden wat betreft historie, cultuur en natuur. Wat je ook zoekt van witte stranden, groene jungle en hoge bergen tot moderne steden en platteland, de Filippijnen heeft het allemaal.

Naast Filippijns wordt er door de meeste mensen ook Engels gesproken. De Filippino’s zijn vriendelijke mensen die van een feestje houden. Er zijn dan ook gedurende het hele jaar diverse festivals.

Het is waar dat de seizoenen niet meer zo duidelijk te definiëren zijn als vroeger, maar volgens de lokale mensen behoord december "droog" te zijn, maar "koud" (26 graden). Van januari tot en met mei wordt het steeds warmer (35 graden) in de droge periode en weinig wind. In deze periode is het zicht erg goed en kunnen er safari's worden gedaan doordat de zee overwegend kalm is. Juni is de wissel maand en meestal nog wel goed. Het seizoen wisselt niet zo zeer naar de regen periode, maar meer naar de wind richting (de wind komt nu uit het zuidwesten). In de maanden Juli en augustus is het tyfoon seizoen en dat wil zeggen dat er doorgaans tyfoons langs komen (niet over) die veel wind en regen met zich mee brengen, echter slechts voor een aantal dagen. Als er geen tyfoons langs komen dan is het doorgaans mooi weer. In september is het al weer mooi weer met af een toe een bui. Dit blijft zo tot november. In november draait de wind weer naar het noordoosten en wordt het weer stabiel van december tot en met mei.


Malapascua bestemmingen

Malapascua Exotic Dive Resort

De wuivende palmbomen, het brede witte zandstrand en het duiken met de Tresher Shark maken dit een unieke lokatie. Verblijf in mooie bungalows met een super relaxte sfeer.
Vanaf:€ 1028 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594