background image

Duikvakanties Zuid Sulawesi

Sulawesi, vroeger bekend als Celebes, is het derde grootste eiland van de Indonesische archipel. Op het eiland vind je een afwisselende natuur met berggebieden, vulkanen, regenwouden en prachtige rijstterrassen. Voor duikliefhebbers is een duikvakantie naar Sulawesi een waar paradijs, de onderwaterwereld is rijk aan prachtige koraal riffen en vele vissoorten.

Makassar
Makassar is èèn van de oudste havensteden van Sulawesi. De haven zelf is al een bezoek waard met de authentieke Makassar schoeners (sierlijk gevormde zeilschepen). Het Fort Rotterdam (best bewaard gebleven Nederlandse fort in Indonesië), de oude specerijen haven en de oude Mulo school zijn de bezienswaardigheden van de stad. Om de sfeer van de stad op te snuiven is het een aanrader om bij zonsondergang langs de boulevard te wandelen. De boulevard is dan namelijk echt een ontmoetingsplaats voor de locals, waar lokale specerijen worden aangeboden vanuit gezellige kraampjes. Ruik, proef en beleef Makassar!

Toraja
Naast Makassar kun je ook een tour naar Toraja maken, hier leven de echte locals van Sulawesi waar de oorspronkelijke cultuur en levenswijze is behouden. De unieke landschappen, oorspronkelijke regenwouden en bergen zijn zeer geschikt voor een lange wandeling en expeditie. Excursies kunnen ter plaatse bij de accommodatie geboekt en betaald worden.


Zuid Sulawesi bestemmingen

Selayar Dive Resort

Het Selayar Dive Resort, een kleinschalig resort gelegen op een prachtige duiklocatie in Zuid Sulawesi. Duik op geweldige koraaltuinen waar je een grote diversiteit vindt aan gorgonen en zachte koralen, maar duik ook op Shark Point. Voor ieder wat wils!
Vanaf:€ 2003 p.p.
Telefoon:
033 45 71 594