Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Black Sand Dive Retreat

Black Sand Dive Retreat

Precies zoals de naam al zegt is het Black Sand Dive Retreat gelegen in een baai met prachtig zwart strand. De afstand vanaf Manado luchthaven naar het hotel ten zuiden van Bitung bedraagt 1,5 uur. Het hotel en de duikschool worden gerund door de Canadese Bruce Moore en zijn Indonesische vrouw Fung. Bruce heeft jarenlang ervaring als resort manager, duiker en bioloog in Lembeh Street. Zijn achtergrond als bioloog trok hem jaren geleden naar de unieke onderwaterwereld van Lembeh Street en hij is nooit meer weggegaan. Hoewel Bruce al duizenden duiken in het gebied heeft gemaakt is hij niet minder enthousiast dan op zijn eerste duik. Zijn enthousiasme, kennis en ervaring heeft hij overgebracht op zijn duikgidsen, die je graag al het moois van Lembeh willen laten zien. Nadat Bruce jarenlang bij de diverse resorts in de regio heeft gewerkt, heeft hij nu zijn droom verwezenlijkt met dit kleine intieme resort.

De kamers

Het resort is gelegen op de heuvel net boven Kambahu Bay, en met maar 6 bungalows verspreid door de grote tuin geeft het geheel een ruimtelijk gevoel. Alle bungalows hebben uitzicht over de Lembeh Street. De bungalows zijn zeer ruim en in zijn geheel gebouwd van kokosnoothout en zijn voorzien van zowel een plafondventilator als airconditioning en een tafel met stoel met extra laadmogelijkheden. Elke bungalow heeft een andere thema zoals ghostpipefish of frogfish en in de kamer hangen mooie foto's. Er is de gehele dag stroom en er wordt gebruik gemaakt van Europese stopcontacten. De inloop kast zorgt ervoor dat alle bagage opgeruimd kan worden. De badkamer is gedeeltelijk open en afgewerkt met het typische lokale zwarte vulkaansteen en natuurlijke materialen wat een luxe moderne sfeer geeft. Na een duik kun je hier heerlijk bijkomen onder een warme douche. In de kamer staat als service altijd drinkwater, koffie en thee. Het grote balkon geeft je een gevoel van privacy en heeft een mooi uitzicht over Lembeh Island en Lembeh Street waar je de lokale boten ziet passeren. De perfecte plek om onder het genot van een kop koffie of thee die bijzondere duik nog eens te beleven.
De focus van dit resort ligt op de persoonlijke aandacht voor de gasten, zowel boven als onder water.

Lekker eten bij Black Sand

In het ruim opgezette hoofdgebouw worden de maaltijden geserveerd en geniet je van het prachtig uitzicht over de Lembeh Street. In de TV kamer kun je je net gefilmde onderwaterfilms terugkijken. Verder vind je hier heel veel boeken zodat je kunt terugzoeken wat je die dag allemaal hebt gezien. er hangen diverse onderwaterfoto's van de bijzondere critters uit dit gebied. Het verblijf bij Black Sand is o.b.v. volpension en de lunch en het diner hebben beiden 3 gangen. Fung heeft een aantal schitterende menu's opgezet met lekkere regionale en lokale specialiteiten. Het onbijt is eenvoudig en bestaat uit een continentaal, amerikaans of aziatische versie of indien beschikbaar een heerlijke fruitsalade met granola, yoghurt en honing. Er is geen wijn in het resort aanwezig daar wijn in deze regio zeer moeilijk verkrijgbaar is. De prijzen voor de verschillende alcoholische dranken en softdrinks zijn zeer schappelijk wat voor resorts van dit kaliber toch bijzonder is.

Voordelen Black Sand Dive Resort

Wil je veel duiken dan heb je bij Black Sand Dive Resort een groot voordeel. Per duikdag met minimaal 2 bootduiken ontvang je een extra kantduik gratis. Een 10 bootduiken pakket geeft je dus met 2 boot duiken per dag 5 kantduiken extra. Een 20 bootduiken pakket geeft je met 2 bootduiken per dag 10 kantduiken extra. Dit kan ook een nachtduik zijn welke je zonder begeleiding doet op het huisrif. Wil je nog extra kantduiken maken dan betaal je Euro 15,- per duik. Nitrox kost lokaal in 2014 Euro 7,- per duik of bij minimaal 30 duiken af te kopen voor Euro 210,- Wij kunnen je een iets goedkoper tarief aanbieden bij boeking vooraf.
Telefoon:
033 45 71 594