Offerte aanvragen
background image

Duikvakantie Selayar Dive Resort

Ligging

Let op: Het resort is jaarlijks geopend van oktober tot eind april.

Selayar Island is een afgelegen eiland, ver weg van het massa toerisme en het behoort tot de provincie Zuid Sulawesi in Indonesië. Door de Selayar Straits is Selayar Island gescheiden van het vaste land van Sulawesi. Het eiland heeft een uniek landschap met rotsformaties, grotten en watervallen, prachtige stranden en regenwoud. Selayar Island is aan de oostkant omgeven door een rif dat een Marine Park is en daardoor behoort tot een beschermd gebied.

Vanuit Makassar (het voormalige Ujung Pandang), waar je per vliegtuig arriveert, start de reis naar Selayar Island met een tocht van 4 uur in een minibus (met airconditioning). Tijdens deze tocht kun je een goede indruk krijgen van het leven in Zuid Sulawesi. Vanuit de kustplaats Bira vertrekt de boot naar het resort. De overtocht duurt ongeveer 2,5 uur. Per boot is het resort dagelijks te bereiken, de vaste transferdag is echter de vrijdag. Voor transfers op andere dagen betaal je een toeslag. Twee keer per week gaat er ook een vliegtuig naar Selayar Island. Het vliegveld van Selayar Island ligt vlak bij de hoofdstad Benteng. Van daar ga je per auto in ongeveer 1,5 uur naar de kust, waar je op de boot stapt die je naar het resort brengt.

Accommodaties

Het Selayar Dive Resort is gebouwd met veel respect voor de bestaande natuur en er is geprobeerd om het resort zo goed mogelijk te laten integreren met de omgeving en dat is goed gelukt. Omdat een weg te veel afbreuk zou doen aan de natuur, is het resort alleen per boot bereikbaar. Als je het resort nadert zie je eerst het prachtige landschap en pas als je dichterbij bent kun je de 8 bungalows onderscheiden tussen de bomen. Voor de bungalows ligt het prachtige witte zandstrand en de zee, achter de bungalows het regenwoud. Een prachtige plek!

De 8 bungalows zijn gebouwd in de traditionele Indonesische stijl en met lokale materialen. De bungalows zijn eenvoudig ingericht, maar alles wat je nodig hebt is aanwezig. De bungalows hebben veel privacy en een prachtig uitzicht op het strand, de zee en de palmbomen. Alle bungalows hebben een plafond ventilator (sommige bungalows hebben zelfs airconditioning), een minibar, een comfortabel bed met een klamboe en een terras met ligstoelen. De meubels zijn van hout en rattan. Er staat een groot bureau met een 220Volt stopcontact, dus als je fotografeert heb je alle ruimte voor je spullen en kun je alles makkelijk opladen. De badkamer is naar Europese standaard ingericht en heeft dus ook warm water. Er is 24 uur per dag elektriciteit, maar om de rust van het resort niet te verstoren staan de generatoren ongeveer 2 km buiten het resort.

Eten bij Selayar Dive Resort

Eten is op vakantie ook heel belangrijk! Ook dat zit wel goed in het Selayar Dive Resort. Het restaurant is het middelpunt van het resort. Hier ontmoet je de andere gasten tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. Het ontbijt is meestal het traditionele bruine brood. De lunch is vaak vegetarisch met vers fruit. Het diner is een driegangenmenu en is een mix van Aziatische en internationale gerechten. Er is ook een kleine bar waar je een cocktail kunt drinken en ben je bang dat ze jouw favoriete drankje niet hebben, neem dan een fles mee. Allemaal geen probleem in het Selayar Dive Resort.

Mocht je Selayar Island ook boven water willen bekijken dat is dat zeker mogelijk. Vanuit het resort kunnen diverse excursie tochten worden georganiseerd.

Telefoon:
033 45 71 594